Duurzaam bouwen aan jouw loopbaan?

BIM Academy OrionEr zijn mooie kansen in de techniek! Mede door de economische groei neemt de vraag naar woningen, bedrijfsgebouwen, scholen en ziekenhuizen steeds verder toe. Woningen en gebouwen worden steeds sneller, innovatiever en duurzamer gebouwd. Slimme installatietechnische oplossingen bedenken en realiseren zijn belangrijk in het bieden van comfort, veiligheid en efficiëntie in het gebruik van deze woningen en gebouwen. Deze ontwikkelingen zorgen voor een grote vraag naar technisch personeel. Daarnaast krijgt de installatiebranche de aankomende jaren een voortrekkersrol in verduurzamen en digitaliseren, zoals het toepassen van BIM (Building Information Modelling). Dit zorgt voor grote vraag naar BIM specialisten… en mooie uitdagingen voor jou!

Wil jij in twee jaar opgeleid worden tot BIM specialist met een vaste baangarantie? Dan komen we graag met jou in gesprek. We vertellen je alles over het uitdagende en uitgebreide opleidingsprogramma dat Orion Engineering jou te bieden heeft, dat bestaat uit hard, soft en business skills trainingen. Naast je opleiding tot BIM Specialist werk je aan uitdagende projecten en word je begeleid door ervaren specialisten uit het werkveld en gecertificeerde trainers. Door de combinatie van leren en werken, de juiste motivatie en begeleiding word jij in twee jaar opgeleid tot een volwaardig BIM specialist en kennisdrager in de markt. Wil jij duurzaam bouwen aan jouw loopbaan, dan is het volgen van de BIM Academy iets voor jou!

“Het BIM Traineeship van Orion Engineering biedt gemotiveerde mensen, met en zonder installatietechnische voorstudie, de kans om het vak te leren, en hierbij zichzelf persoonlijk verder te ontwikkelen.” – Bruno. Meer ervaringen van onze trainees vind je hier!

Wie ben jij?
Beschik je over een HBO of MBO diploma (niveau 3 of 4) of ben je (bijna) afgestudeerd in een technische richting of met een software component? Bijvoorbeeld op het gebied van installatietechniek, bouwkunde, technische bedrijfskunde, werktuigbouwkunde, elektrotechniek, civiele techniek of IT. Of ben je al enige tijd werkzaam in de installatietechniek en-/ of bouw, maar ontbreken de kansen om jezelf verder te ontwikkelen? Werk je als monteur/ servicetechnicus en maak je graag een vervolgstap? Dan maak je kans om geselecteerd te worden voor de BIM Academy. Wil jij kans maken op een plek? Solliciteer dan op onze vacatures voor BIM Specialist:

BIM Specialist HBO BIM Specialist MBO
Jouw ontwikkeling is onze missie!

Herken jij niet helemaal in de bovenstaande omschrijving, maar spreekt het traineeship je enorm aan? Dan verzoeken wij je toch om te reageren.

Wat kan Orion jou bieden?
Als BIM specialist kom je bij Orion Engineering in dienst. Jouw ontwikkeling is onze missie. Wij zorgen voor de juiste werkomgeving in combinatie met een prachtig opleidingsprogramma zodat jij blijft groeien op zowel technisch, en professioneel en persoonlijk vlak. Orion kan jou bieden:
• Een uitdagende baan bij onze opdrachtgever.
• Uitstekend salaris .
• Een volledig opleidingsprogramma hard-, soft- en business skills.
• Persoonlijke aandacht.
• 30 Vakantiedagen en nog meer secundaire arbeidsvoorwaarden waar jij blij van wordt. Die vertellen wij je graag in een persoonlijk gesprek!

Wil je meer informatie over de BIM Academy? Download de brochure door onderstaand formulier in te vullen, voor het totale overzicht van de opleiding.

Je kunt voor meer informatie ook altijd contact opnemen met onze collega Joëll Mennes (Joëll.mennes@orionengineering.nl of +31(0)6-13348164).

Wat is BIM? 
BIM staat voor Building Information Model en verwijst naar een 3D-informatiemodel waarin alle data die nodig is voor het ontwerpen, bouwen en beheren van bouwwerken en installaties worden vastgelegd en aan elkaar gekoppeld. Tot deze gegevens behoren bijvoorbeeld berekeningen, bouwtekeningen, verslagen en rapporten. Doordat alle relevante informatie in het model voorhanden is, kan het model geraadpleegd worden door alle betrokkenen, zoals architecten, aannemers, opdrachtgevers en installateurs. Bovendien beschikken alle betrokkenen op deze manier over dezelfde informatie. Binnen een BIM-systeem werken verschillende programma’s samen, die elk specialistische bewerkingen kunnen uitvoeren, zoals EPC-berekeningen (energieprestatiecoëfficiënt) en constructieberekeningen.