Orion Engineering is in staat om slimme én flexibele oplossingen aan te bieden voor onze innovatieve partners in uiteenlopende technische branches. Of het nu gaat om het vinden van een opdracht of het vinden van de juiste kandidaat voor de vacature. Orion Engineering weet met haar betrokkenheid én een personal touch de juiste invulling te bieden. Dit zijn de branches waarin Orion Engineering werkt:

Automotive
De automotive industrie is voor een groot deel geconcentreerd in de Brainport regio Eindhoven, waar wereldleiders en top onderzoeks- en opleidingsinstituten zijn gevestigd. In dit dynamische vakgebied sta je aan de wieg van de ontwikkelingen van de nieuwste technologieën van vooraanstaande merken. Zoals de ontwikkeling en productie van vrachtwagens en bussen, maar ook aan motorontwerp en E-technology. Met een achtergrond in werktuigbouwkunde, elektronica of (technische) software vind je goede aansluiting op onze opdrachten. Belangrijke (wereld-)spelers in dit segment zijn DAF, TNO en VDL en onder andere bij deze toonaangevende opdrachtgevers biedt Orion Engineering een uitdagend carrièreperspectief. Bekijk snel onze vacatures in deze sector.

Energy
Eindige fossiele brandstoffen zijn nog steeds onze belangrijkste energiebron. De vraag naar milieuvriendelijke en duurzame energie neemt toe en zet de sector voor complexe uitdagingen. Naast de ontwikkeling aan de bron is ook het transport van energie volop in beweging door innovatie, maar ook door concurrentie. Risicobeheersing, kostenreductie en procesoptimalisatie staan centraal bij onze opdrachten. De energiebranche is een boeiende sector voor creatieve en gedreven Engineers.

Supply Chain
Nederland is de logistieke poort van Europa. De Rotterdamse haven behoort tot één van de grootste overslaghavens in de wereld. De logistieke keten is optimaal afgestemd om goederen verder te transporteren naar het achterland door middel van water-, weg-, rail- en luchttransport. In deze sector kom je als Engineer vooral voor organisatorische vraagstukken te staan in supply chain management. Centraal hierbij staat het optimaliseren van processen zodat een betere functionaliteit in de keten ontstaat. Beschik jij over een achtergrond in Supply Chain Management? Orion heeft toonaangevende opdrachtgevers zoals ASML, DAF, Philips maar ook veel MKB klanten die veel carrièrekansen bieden in Supply Chain. Bekijk hier onze vacatures.

Marine & Offshore
De Nederlandse maritieme sector behoort tot de top van de wereld. Reders, scheepsbouwers en toeleveranciers zijn toonaangevend en richten zich naast traditionele koopvaardij op de niche markten, zoals offshore (windmolen) installaties, plaatsen én verwijderen van olieplatforms en zware ladingen. Als Engineer kom je steeds voor nieuwe uitdagingen te staan, zowel op nationaal als internationaal niveau. Heb jij een achtergrond in bijvoorbeeld werktuigbouwkunde, elektrotechniek of aanverwante richting? Bekijk dan onze vacatures in de Marine & Offshore industrie.

Oil, Gas & Chemicals
De petrochemische industrie verwerkt ruwe aardolie tot producten die we dagelijks gebruiken. Verwerken van dergelijke grondstoffen brengt risico’s met zich mee, waardoor er continu wordt gefocust op veiligheid, gezondheid en milieu. In deze sector werken Chemische Engineers aan het opzetten en verbeteren van processen. Mechanische en Elektrische Engineers kunnen aan de slag met de installaties. Bekijk snel onze uitdagingen in de Olie-, Gas- en Chemische industrie!

High tech & Semiconductors
In de hightechindustrie worden de meest geavanceerde technologieën toegepast. Niet voor niets is de hightech sector één van de negen topsectoren in Nederland die zich in een hoog tempo ontwikkelt. Het ontwerpen, ontwikkelen en maken van hightech equipment, micro- en nanocomponenten valt in deze branche. In de Brainport regio Eindhoven bevinden zich internationale topspelers in de semiconductor- en maakindustrie, zoals Philips en ASML waar Engineers met uiteenlopende achtergronden kunnen werken aan de meest uitdagende projecten.

Aerospace
Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen hebben een uitstekende reputatie op het gebied van de ontwikkeling en productie van onderdelen en segmenten voor de lucht- en ruimtevaartindustrie. Dit biedt mooie uitdagingen in een technologisch geavanceerde industrie met enkele van de grootste bedrijven ter wereld. Beschik jij over een achtergrond in de lucht- en ruimtevaart of werktuigbouwkunde en wil je aan de slag op een van de opdrachten van Orion Engineering? Check dan onze uitdagingen op het gebied van Aerospace!

Research & Development
Onderzoek en innovaties leveren betere en nieuwe producten op die zorgen voor een stijging in omzet en/of het behoud van de marktpositie. Product- en procesinnovaties door bedrijven leiden tot een hogere productiviteit. R&D is een vakgebied waarin je werkt aan de nieuwste concepten en prototypes en werkzaam bent aan de technologieën van de toekomst. Ben jij een ambitieuze engineer die hieraan wil bijdragen? Check dan onze vacatures in de R&D.

Manufacturing & Production
Maakbedrijven verwerken materialen tot nieuwe producten en zijn onmisbaar voor de Nederlandse economie. Belangrijke spelers in de machinebouw en de (technologische) maakindustrie zijn bijvoorbeeld VDL ETG, VDL Nedcar, ASML, Océ en Philips. Wereldspelers die opvallen door hun innovatieve vermogen en flexibiliteit waarmee ze hun klanten producten kunnen aanbieden met een scherpe prijs-kwaliteitverhouding. Dit zijn bij uitstek omgevingen waarin ambitieuze engineers zich volop uitgedaagd voelen. Kijk snel bij onze vacatures in de Manufacturing & Production.

Installatietechniek
Specifiek voor bedrijven in de installatietechniek heeft Orion een unit: de Installatie Divisie.  In samenwerking met de opdrachtgever werken we mee aan het ontwerpen en ontwikkelen van hoogwaardige technische installaties voor kantoorgebouwen, ziekenhuizen, winkelcentra en andere multifunctionele bouwwerken. De consultants van de Installatie Divisie creëren innovatieve technische oplossingen, werken technische ontwerpen uit, maar dragen ook zorg voor de voorbereiding en coördinatie van de uitvoering.

Bouw & Infra
Bouw- en infrabedrijven zijn continu in beweging. Ze leveren een belangrijke bijdrage aan een goed woon-, werk- en leefklimaat in Nederland. Samenwerken aan een vitale en duurzame sector is een van de speerpunten. Organisaties die actief zijn in de branche zijn voortdurend bezig met het (her-)ontwikkelen van projecten op het gebied van bouw, onderhoud, renovatie en installatie. Door de toenemende complexiteit van deze projecten is de werkwijze dynamischer geworden. De contractvormen veranderen en de projecten worden steeds integraler.

Voor de ontwikkeling en realisatie van deze projecten zijn wij altijd op zoek naar hoogopgeleide professionals die hun grenzen willen verleggen. Beschik jij bijvoorbeeld over een achtergrond op HBO of WO niveau richting Bouwkunde, Civiele techniek of Technische Bedrijfskunde? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en wil je meewerken aan fantastische projecten? Bekijk hier onze vacatures.