Peter Peuters

Voor onze blog ‘Engineers aan het woord’ spraken we onze collega Peter Peuters. Werkzaam als Mechanical Engineer bij Océ Technologies. Lees hieronder wat zijn ervaringen zijn met Orion Engineering en wat zijn voornaamste uitdagingen zijn als Mechanical Engineer bij Océ Technologies.

Hoe ben jij in contact gekomen met Orion Engineering?

Ik ben met Orion Engineering in contact gekomen via een huidige collega die vanuit Orion werkzaam was bij DAF. Ik zat destijds bij een ander detacheringsbureau. Deze collega had goede ervaringen met Orion. Zo heb ik de keuze gemaakt om samen met Orion te bekijken wat de mogelijkheden voor mij waren. Zo ben ik toen ook  bij DAF begonnen, ongeveer 13 jaar geleden.

Wat is jouw voornaamste uitdaging als Mechanical Engineer bij Océ Technologies?

Voordat ik bij Océ Technologies begon als Mechanical Engineer was ik voornamelijk werkzaam in de Automotive Industrie. De overstap van de Automotive Industrie naar de High Tech Printing Industrie was natuurlijk een grote stap. Mijn voornaamste uitdaging was daarom ook het aanpassen aan de fijnmechanische werkzaamheden.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Mijn werkdagen zijn erg variërend, hier ben ik ook erg blij mee. Mijn dagen bestaan voornamelijk uit construeren, testen, metingen uitvoeren, problemen oplossen en implementeren.

Wat vind jij het leukste aan je baan?

Ik vind het leuk dat ik bezig ben met nieuwe technologieën te onderzoeken, zo heb ik bijvoorbeeld een onderdeel ontwikkeld dat veel goedkoper is en ook veel beter werkt . Dit onderdeel hebben we ook nog op een kortere termijn ontwikkeld dan in eerste instantie ingeschat werd. Daarnaast vind ik het leuk dat ik de mogelijkheid heb gekregen om met NX te blijven werken en zoals ik al eerder aangaf zijn de variërende werkzaamheden ook een leuk onderdeel van mijn baan.

Hoe heeft Orion bijgedragen aan jouw ontwikkeling?

Orion heeft mij de mogelijkheid gegeven om onder andere Unigraphics (NX) cursussen te volgen om zo mijn kennis up-to-date te houden. Daarnaast heb ik me ook op professioneel vlak kunnen ontwikkelen doordat ik middels Orion Engineering de overstap naar verschillende projecten heb kunnen maken. Zo ben ik via Orion Engineering al werkzaam geweest bij DAF, VDL Bus en nu bij Océ. Wanneer ik klaar ben voor een nieuwe uitdaging maak ik dit kenbaar bij Orion Engineering en vervolgens wordt er dan samen met mij gezocht naar een nieuw project dat aansluit bij mijn interesses.