Het

Sollicitatieproces

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan en heb je gesolliciteerd bij Orion Engineering? Dan snappen wij maar al te goed dat je nieuwsgierig bent naar wat er met jouw sollicitatie gebeurt.

Stap voor stap nemen wij je mee. Het sollicitatieprocesbij Orion Engineering bestaat namelijk uit nét iets andere onderdelen dan bij het gebruikelijke proces. Waarom dat is, lees je hieronder.

1. Sollicitatie

Leuk dat je interesse hebt in een van onze vacatures! Nadat je jouw sollicitatie succesvol hebt verzonden ontvang je binnen enkele minuten van onze recruiters een bevestigingsmail van je sollicitatie. Houd je inbox dus goed in de gaten!

2. CV-selectie

We nemen je sollicitatie zorgvuldig in behandeling en gaan aan de slag met het beoordelen van je cv. We kijken onder andere naar je werkervaring, opleiding en behaalde certificaten en uiteraard of deze aansluiten op de vacature. Na onze check neemt een van onze recruiters zo snel mogelijk contact met je op en hoor je of je wordt uitgenodigd voor de volgende ronde; dé uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

3. Uitnodiging sollicitatiegesprek

Het sollicitatiegesprek heb je met met een Recruiter of Business Manager. Het gesprek vindt plaats op één van onze locaties in Eindhoven, Capelle a/d IJssel, Utrecht of Apeldoorn.

Het doel van het gesprek is om een duidelijk beeld te krijgen van de functie en de organisatie. Uiteraard zijn wij ook benieuwd naar jou. In deze stap van het proces wordt duidelijk of Orion en jij een match zijn. Is dat zo? Dan gaan we naar de volgende stap. Dit is ook het moment voor jou om je specifieke wensen aan te geven.

4. Voorstellen opdrachtgever

Na een positief sollicitatiegesprek gaan wij voor jou aan de slag. We gaan jouw profiel met de opdrachtgevers die jij interessant vindt bespreken en een gesprek voor je inplannen met de hiring manager.

5. Voorbereidend gesprek

Yes, je mag op gesprek bij de opdrachtgever! Voorafgaand aan het gesprek bij de opdrachtgever plannen we een voorbereidend gesprek in. We laten je niet zomaar naar de opdrachtgever gaan, dat bereiden we samen goed voor.  In dit gesprek geven we handvaten, tips en tricks en helpen we je  met welke vragen je aan de opdrachtgever kunt stellen. Uiteraard vertellen we je nóg meer over de organisatie en de functie. Zo ga jij met een goed gevoel het gesprek in bij de je potentiële nieuwe werkgever.

6. Gesprek bij de opdrachtgever

Dit gesprek vindt plaats bij de opdrachtgever. Je gaat in gesprek metde manager van de afdeling waar je eventueel wordt gedetacheerd.

Zie dit gesprek als een tweede sollicitatiegesprek. Tijdens dit gesprek maak je kennis met de organisatie en de manager. Dit is voor jou het moment om je vragen te stellen en te kijken of je jezelf bij deze organisatie ziet werken.

7. Aanbieding & contract

Proficiat! Je hebt een leuk gesprek gehad en krijgt een aanbieding. Het enige wat nu nog moet gebeuren is de aanbieding van de opdrachtgever concreet maken. En natuurlijk het contract!

Ook in deze stap ondersteunen wij jou persoonlijk. Zo kunnen we  de onderhandeling voor jou uit handen nemen én zorgen dat het contract aan jouw wensen voldoet. We hopen je  snel te mogen verwelkomen bij het Orion Engineering team en je persoonlijk te feliciteren.

Klaar om te solliciteren?

Neem snel een kijkje tussen al onze uitdagende vacatures, en wie weet word jij binnenkort onze nieuwe collega! Samen vinden wij de ideale plek voor jouw technische talent.