Interview: tips and tricks

Het kan spannend zijn je te moeten voorbereiden op een interview.

Wij hebben alles op een rijtje gezet wat jou zou kunnen helpen goed voorbereid een interview in te gaan.


Voorbereiding is de sleutel

Een goed begin is het halve werk. Zorg ervoor dat je voldoende onderzoek hebt gedaan naar het bedrijf en de functie waarvoor je solliciteert. Leer meer over hun missie, visie en recente prestaties. Dit toont niet alleen je interesse, maar geeft je ook gespreksstof tijdens het interview.

Praktische tips voor een succesvol interview

  • Kleed je gepast: Kies kleding die past bij de bedrijfscultuur en de functie waarvoor je solliciteert.
  • Wees punctueel: Kom op tijd aan, liefst 10-15 minuten voor het geplande interview.
  • Bereid voorbeeldvragen voor: Oefen met veelgestelde vragen en bedenk concrete voorbeelden om je antwoorden te ondersteunen.
  • Toon zelfvertrouwen: Let op je lichaamstaal, maak oogcontact en spreek duidelijk en zelfverzekerd.
  • Stel vragen: Bereid enkele vragen voor om aan het einde van het interview te stellen. Dit toont je interesse en betrokkenheid.

Na het interview

Het interview is voorbij, maar je kunt nog steeds indruk maken. Stuur binnen 24 uur een bedankmail naar de interviewer om je waardering te tonen voor de gelegenheid om te solliciteren en om je interesse in de functie te benadrukken.

Met deze tips en tricks ben je goed op weg naar een succesvol sollicitatiegesprek.

Veel succes

Bij Orion is ons belangrijkste doel om bedrijven te voorzien van technische experts die op zoek zijn naar gespecialiseerde vaardigheden. We hebben iets met het vinden van de perfecte kandidaten en het koppelen van hen aan mogelijkheden die passen bij hun capaciteiten en doelen.