tech-vacatures-automotive

Ontdek onze tech vacatures in automotive

Ontdek onze tech vacatures in automotive

Als je net bent afgestudeerd als engineer en je bachelor en/of master hebt afgerond, liggen er voor jou waarschijnlijk automotive banen voor het oprapen. Daarnaast neemt de vraag naar hoogopgeleide engineers door de toename

in voertuig intelligentie alleen maar toe. Goed nieuws dus, als je dat ziet zitten. Maar het blijft belangrijk om de juiste baan te vinden, gekoppeld aan jouw kwaliteiten. En dat is wat Orion Engineering doet; wij helpen jou vooruit om de juiste match te vinden voor jou als kandidaat en voor onze partners.

Voor talentvolle engineers is er in de automotive branche altijd werk. Sterker nog, als je de juiste skills hebt, mag je zelfs een beetje kritisch zijn. En waarom zou je dat niet zijn? Het gaat tenslotte om je werk en je toekomst. Iets waar wij je met bemiddeling en een ruim en divers aanbod aan banen in de automotive graag bij helpen.

Top pick vacatures in automotive

Test Engineer Motoren
Eindhoven
03/06/2024
Assemblagemonteur
Eindhoven
17/06/2024
High Tech Tester
Eindhoven
04/06/2024
Applied Physics
Nederland
03/06/2024
Automotive Design Engineer
Eindhoven
03/06/2024
Mechanisch Monteur
Almelo
03/06/2024
Optics Design Engineer
Eindhoven
03/06/2024
Mechatronica Monteur
Eindhoven
17/06/2024
Onderhoudsmonteur
Eindhoven
17/06/2024
Automotive Engineer
Nederland
03/06/2024

Ben je hoogopgeleid in een technische richting en omringd door talloze werkopties? Kiezen uit diverse engineering vacatures is niet gemakkelijk. Werken op basis van detachering biedt uitkomst. Bij onze partners ga je in uitdagende werkomgevingen aan de slag om te ontdekken wat voor jou de perfecte match is. 

Meer over werken in de automotive branche

Automotive engineering is een discipline binnen de werktuigbouwkunde die zich richt op het ontwerp, de ontwikkeling, de productie en het onderhoud van voertuigen, met name auto’s, vrachtwagens, motorfietsen en andere wegvoertuigen. Het is een breed en dynamisch vakgebied dat voortdurend evolueert met nieuwe technologische ontwikkelingen en innovaties.

Een van de belangrijkste aspecten van automotive engineering is het ontwerpproces van voertuigen. Dit omvat het bedenken en ontwikkelen van concepten voor nieuwe voertuigen, het bepalen van de voertuigarchitectuur, het ontwerpen van de carrosserie en het interieur, en het selecteren van materialen en componenten die voldoen aan prestatie-, veiligheids- en duurzaamheidsvereisten.

Daarnaast speelt automotive engineering een cruciale rol in het ontwikkelen en implementeren van nieuwe technologieën voor voertuigen. Dit omvat bijvoorbeeld het ontwerpen van brandstofefficiënte motoren, het integreren van geavanceerde elektronische systemen voor voertuigbesturing en infotainment, en het onderzoeken van alternatieve aandrijflijnen zoals elektrische en hybride aandrijvingen.

Productie is ook een belangrijk aspect van automotive engineering, waarbij ingenieurs zich bezighouden met het ontwikkelen van productieprocessen en -systemen om voertuigen efficiënt en kosteneffectief te produceren. Dit omvat het gebruik van geavanceerde productietechnieken zoals robotica, automatisering en 3D-printen om de productiviteit te verhogen en de kwaliteit te verbeteren.

Naast ontwerp en productie is automotive engineering ook betrokken bij het onderhoud en de reparatie van voertuigen gedurende hun levensduur. Dit omvat het ontwikkelen van onderhoudsprocedures, diagnosehulpmiddelen en reparatiemethoden om ervoor te zorgen dat voertuigen veilig en betrouwbaar blijven functioneren.

Kortom, automotive engineering is een veelzijdig vakgebied dat zich bezighoudt met alle aspecten van voertuigontwerp, productie en onderhoud. Het speelt een cruciale rol in het voortdurend verbeteren van de prestaties, efficiëntie, veiligheid en duurzaamheid van voertuigen in onze steeds veranderende wereld.