BIM Trainee – Sander

Hoe ervaart een BIM Trainee het BIM Traineeship van Orion Engineering?

Wij posten vaak genoeg over ons BIM Traineeship wat voor leuke maar ook mooie kans het wel niet is, maar het is natuurlijk veel leuker om het van één van onze BIM Trainee’s zelf te horen. Onze BIM Trainee Sander deelt graag zijn ervaring met jullie.

Mijn naam is Sander Rous, ik ben geboren in Alphen aan den Rijn en ik ben 23 jaar oud. Ik heb op de middelbare school een LOOT (Landelijke Opleiding Onderwijs en Topsport) opleiding gevolgd maar daarna realiseerde ik dat ik veel liever de techniek in ging. Toen ik klaar was met de middelbare school begon ik met de opleiding Eerste Monteur Vliegtuigtechniek in hoofddorp. Toen ik klaar was op 18 jarige leeftijd wilde ik zo snel mogelijk aan het werk en vond ik een baan bij EPCOR. Hier heb ik 2 jaar met plezier gewerkt maar vanwege corona was de werkflow drastisch gezakt. Hierna ben ik begonnen bij Terberg. Hier maakte ik terminal trekkers.

In deze periode ben ik benadert door Orion Engineering – Careers in Technology. Ik was benieuwd wat Orion Engineering mij te bieden had dus ben ik in gesprek gegaan over de mogelijkheden en of ze iets hadden dat mogelijk bij mij zou kunnen passen. Zij kwamen als voorstel met het BIM Traineeship, en dit sprak mij gelijk aan. Op dat moment begon de zoektocht naar een vaste werkplek en hoewel het allemaal een beetje krap geregeld was met mijn opzegtermijn is alles goed terecht gekomen en ben ik nu werkzaam als BIM Trainee.

Het BIM Traineeship is opgezet vanwege een snel groeiende markt. Deze werkwijze maakt het makkelijker om gebouwen te realiseren en onderhouden door hiervan een 3D model te maken. Omdat dit model makkelijk te bewerken is, is dit ook goed om te gebruiken voor onderhoud/ aanpassingen of restoraties. Het Traineeship leert je de werkwijze maar ook het modelleren in 3D. Hiermee is de drempel van een ander vakgebied kleiner en daarom ook makkelijker om de switch te maken ondanks je hiermee nog nooit hebt gewerkt. Hoewel je niet alles in zo’n korte periode kan leren heeft de basis me enorm geholpen bij de overstap.

Voor mij was het meest uitdagende het leren van een nieuw vakgebied. Ik ben bij Kuijpers aangenomen als BIM modelleur Elektrotechniek en tot nu heb ik het erg naar mijn zin!

Het BIM Traineeship vind ik zelf uniek omdat dit een mogelijkheid biedt aan mensen die in een vakgebied zitten waar ze niet helemaal hun beste kwaliteiten kunnen gebruiken. Voor mensen die misschien vanwege financiële of om een andere reden geen opleiding kunnen volgen is dit een mooie kans.